לתיאום פגישת יעוץ
עם יועץ מס מומחה

דף הבית » ייצוג מול רשות המיסים

ייצוג מול רשות המיסים

חוששים מהמפגש עם נציגי מס הכנסה ומהתוצאות האפשריות?
אתם עומדים לפני ביקורת או שכבר זומנתם לבירור ברשות המיסים?
רוצים לדעת בבירור שיש לכם מייצג עם יד על הדופק כל הזמן?
מתארים לעצמכם איזו תרומה יש לאיש מקצוע שמייצג אתכם?

אנו בחברת מנטו מכירים לא מעט סיפורים דרך לקוחותינו על כל מיני פשרות שונות ומשונות שרואי חשבון המליצו "לטובת הנישום" בדיון עם מס הכנסה. תנו לנו להוכיח שאפשר גם אחרת!

  • הפחתת החשש והגברת השקט הנפשי בכל הקשור לרשות המיסים
  • ייצוג בביטוח הלאומי וטיפול בקביעת מעמד ההולם את העסק
  • ייצוג שוטף בדיונים ובהתקשרויות מול מס הכנסה ומע"מ
  • ניהול הממשק הממוחשב מול רשות המיסים ומעקב שוטף

אל תתנו לעצמכם הזדמנות להסתבך עם רשות המיסים. פנו עוד היום כדי שאנו נפעל בשוטף ונייצג את האינטרסים שלכם. עמידה בדרישות היא השקט הנפשי שלכם!

רשויות המיסים - מס הכנסה - מע"מ - מיסוי מקרקעין 

ייצוג מול רשות המיסים אינו חובה על פי חוק, יחד עם זאת, הוא מומלץ בכדי למנוע בזבוז זמן מצד הנישום ועל מנת להימנע מתשלומים מיותרים ולא נחוצים, שיועץ מס מקצועי עשוי לחסוך לכם. הפקדת הטיפול החשבונאי, לרבות הייצוג בידיו של יועץ מס מקצועי תאפשר טיפול מהיר ויעיל בכל הקשור להתנהלות מול רשות המיסים, ובתוך כך, פתיחת תיקים , הגשת דו"חות חודשיים ושנתיים, וכמובן, ייצוג בדיונים. התקשרות עם מייצג היא בגדר חובה כבר בתחילת הדרך העסקית ואף לפני פתיחת התיקים. הדבר יבטיח קבלת החלטות בהתאם לאופיו ולמהותו של העסק ובכפוף לדרישות מצד רשות המיסים בישראל.


על מנת להקנות מושג נציין שהכספים אשר גובה רשות המיסים ממני ומכם כוללים שני סוגים של מיסים. הראשון, מיסים ישירים שהעיקריים שבהם הם: מס הכנסה, מיסים על הוצאות שכר ומיסים על נדל"ן. השני, מיסים עקיפים שהעיקריים שבהם הם: מס ערך מוסף (מע"מ), מס על ייבוא מוצרים ושרותים, מיסים מקומיים לסוגיהם ומיסים של אגרות למיניהן.


חשוב מאד שתדעו שבזמן האחרון רשות המיסים שמה לה למטרה עליונה לטפל בכל התופעות של העלמות מס. על פי "רוח המפקד" של הרשות, לא יונהגו שום אמות מידה של רחמים כלפי עברייני מיסים, גם אם הנסיבות קשות במיוחד. לאור זאת, כדאי שתפנימו מבעוד מועד שניהול ספרים באופן תקין והולם ועמידה בכל דרישות החוק שמגדירה לציבור הנישומים רשות המיסים היא בחזקת יהרג ובל יעבור.

1. מאת: אייל

שלום, אני מבצע הנהלת החשבונות בעצמי ומגיש מידי חודש את כל הנדרש לרשויות המס, כולל תשלומים וכל מה שצריך. לפני מספר ימים קיבלתי מכתב ממס הכנסה והם מתכוונים לפתוח את כל התיקים שלי, טוענים שאני חייב כספים שנצברו בשל ניהול לא תקין. האם תוכלו לייצג אותי גם כאשר אינני לקוח שלכם?

2. מאת: mento

תשובה: זאת טעות חמורה לעשות הנהלת חשבונות לבד, וזה תמיד עולה יותר ביוקר בסוף, כמובן שנוכל ייצג אותך אך במידה וקיימים ליקויים בהוראות ניהול ספרים המצב אינו טוב.

3. מאת: אלי

שלום, אני רו"ח שכיר (לא במשרד רו"ח), גיסי רוצה לפתוח עוסק פטור ומבקש שאייצג אותו. לי אין תיק במע"מ/מס הכנסה, משום שאין לי הכנסה כעצמאי. האם אני יכול להירשם כמייצג אף ללא תיק במע"מ ובמס הכנסה. בשלב זה לא צפויה לי הכנסה כעצמאי

4. מאת: mento

תשובה: אני לא רואה את הקשר בין היצוג לבין פתיחת התיק יחד עם זאת עליך לדעת שגם עסקה שהיא בחינם עם קרוב משפחה חייבת במע"מ לפי שווי שוק

5. מאת: צ'יפופו

האם יש עדיפות לרו"ח בהכשרתם מהכשרה של יועץ מס, מה ההבדל בנסיון המקצועי

6. מאת: mento

תשובה: נהפוך הוא רוב רו"ח מתמקצעים בנושאי ביקורת ושאר נושאים מורכבים להם זקוקות חברות להבדיל מיועצי מס שתחום המקצועיות הראשי שלהם הוא נושא המיסוי

7. מאת: ron30

שלום וברכה שאלה קצת שונה אם אפשר לקבל עזרה אני אשמח. רציתי לדעת האם יש אפשרות כזאת במקרה שאני חברה בע"מ ואני רוכש חברה אחרת . להציג כרטסת של החברה שרכשתי עם כל החובות והתנועה בחשבונות של הלקוחות שלי ושיופיע שם על הכרטסת הח.פ של החברה שלי במקום של החברה שרכשתי? והאם זה חוקי ?

8. מאת: mento

תשובה: יש אפשרות למזג את החברות ולהעלות את כל נכסי החברה הנרכשת לחברת האם ולהפוך אותם לחברה אחת

9. מאת: מייק

שלום רציתי לשאול. אני רוצה כעת להיות רו"ח עצמאי ולייצג במע"מ לא משתלם לי לרכוש כעת שע"מ האם יש דרך אחרת?

10. מאת: mento

תשובה: החיבור של שע"מ היינו בעלות מאוד נמוכה ולהערכתי כל פתרון אחר כמו היעזרות ברואה חשבון אחר ורישום מיוצגים תחת תמיד יעלו לך הרבה יותר מלהתחבר לשע"מ

11. מאת: ישראל

שאלה?אם הנני מנהל תיק של חברה בע"מ ותוך כדי ביקורת של מס הכנסה הרואה חשבון שלי הלך ל3 דיונים האם מגיע לו תשלום בנוסף לשכר טירחה החודשי שגובה ממני 2000 שח פלוס מעמ.?

12. מאת: mento

תשובה: בהחלט יצוג בדיונים אינו חלק מטיפול שוטף ועלותו גבוה בהרבה, בדרך כלל לדיון יחיד העלות הינה בין 10,000 ל-20,000 תלוי במקרה, ונהוג גם לגבות שכר טרחה בהתאם להצלחה ובהתאם לנסיבות המקרה. הכנה לדיון דורש עבודה מקצועית מאוד של שעות עבודה רבות שאינן קשורות להכרת התיק הספציפי